Takeda Norge

Takeda er et forskningsbasert, globalt selskap med hovedvekt på legemidler. Selskapet er til stede i mer enn 70 markeder og satser blant annet innen spesialområder som kreft, mage/tarm og vaksiner.

Som det største farmasøytiske selskapet i Japan, og et av de ledende, globale selskapene i industrien, arbeider Takeda, gjennom medisinsk innovasjon, for bedre helse for pasienter over hele verden.

Takeda ble grunnlagt i 1781 og har 31 000 medarbeidere. I Norge har Takeda cirka 300 medarbeidere og et eget produksjonsanlegg i Asker utenfor Oslo. Der produseres det kalsium tyggetabletter som eksporteres til mer en 50 markeder over hele verden, og kalsium fra Asker er markedsleder i Europa.

Driftsinntektene utgjorde cirka 2,x milliarder kroner i regnskapsåret som ble avsluttet 31. mars 2015. Over 70 prosent av omsetningen kommer fra eksport til Takedas egne selskaper og til samarbeids­partnere.

Målt i volum er Takeda landets største leverandør av legemidler. Takeda har et bredt spekter av reseptbelagte medisiner til sykehus, spesialister og allmennpraktiserende leger. Takedas reseptfrie medisiner og kosttilskudd selges i apotek.

Takeda kjøpte i 2011 Nycomed, som har vært en ledende aktør i norsk legemiddelindustri og en viktig del av nordmenns hverdag i over 140 år. Selskapet har skapt, utviklet og produsert flere av landets mest kjente legemidler. Den arven skal Takeda bygge videre på og jobbe for bedre helse og et friskere Norge.

Takeda Norge ledes av administrerende direktør Bjørn Lie og kommersiell landssjef Ingeborg R. Brude.

Kontaktpersoner

Adm. direktør Bjørn Lie, telefon 908 33 694
Kommersiell landssjef Ingeborg R. Brude, telefon 906 76 709
Kommunikasjonsdirektør Brita Sangolt, telefon 911 80 646
Mer informasjon om Takeda på www.takeda.com
Mer informasjon om Takeda Norge på www.takeda.no